Specii de Alonsoa decorative in gradina

Specii de Alonsoa decorative in gradina
Alonsoa este o planta originara din zona Mexicului, dar care s-a adaptat foarte bine la climatul nostru. Se inmulteste foarte simplu prin seminte, face multe flori care dureaza mult timp si nu are nevoie de ingrijiri speciale.

Alonsoa Warschewiczii (A. Compacta sau A grandiflora) este originara din zona muntoasa din Peru. Creste ca planta anuala, poate atinge 30-80 cm inaltime si infloreste din iulie pana toamna. Are aspect de tufa si frunze opuse, ovale, de mici dimensiuni. Florile de culoare rosu-rozaliu sau stacojie sunt dispuse in ciorchine rar, terminal, purtate de codite de 1-2 cm.

Alonsoa incisifolia (A. urticaefolia sau A incisa) este originara din Chile, unde creste ca planta anuala. Poate atinge 30-60 cm inaltime si infloreste din iulie pana toamna tarziu. seamana foarte mult cu A. Warschewiczii, insa are flori mult mai mici si culorate numai in rosu intens.

Alonsoa linifolia (A. Pumila) este originara din Mexic si est esi ea cultivata ca planta anuala. Creste bine ramificata de jos, are frunze linear ascutite si flori foarte multe, de culoare rosie luminoasa. Infloresc din iulie si pana in septembrie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =