Soiuri de lamai potrivite pentru ghivece

Soiuri de lamai potrivite pentru ghivece
Lamaiul este originar din zona de sud-est a Europei si din extremul orient. Prefera umiditatea atmosferica de peste 60%, are nevoie de multa lumina, temperaturi nu foarte ridicate si un sol fertil.

Un lamai poate fi obtinut usor din seminte. Insa, pentru a avea un exemplar sanatos, care sa fructifice, trebuie altoit sau cumparat din magazinele specializate.

Iata cate sunt soiurile cele mai potrivite pentru a fi cultivate in apartament.

Genova. Este un soi de lamai originar din Italia. Arbustul nu este foarte viguros, nu are spini, iar fructele nu au coaja amaruie.

Lisbona. Acest soi de lamai este robust, are o coroana bogata cu ramuri spinoase si frunzis des. Frunzele sunt foarte ascutite, iar lamaile in sine sunt suculente si de foarte buna calitate.

Mayer. Este originar din zona mediteraneana si e poate cel mai popular soi de lamai pentru ca este foarte productiv si fructifica foarte rapid. Arbustul nu e foarte viguros, insa are o coroana bogata si densa, cu ramuri cu spini mici si frunze mari. Lamaile sunt galbene, dar au pulpa usor portocalie si un gust acid si suculent.

Villa Franca. Este un soi de lamai cu frunzis bogat, destul de rezistent, cu fructe usor alungite.

Votati articolul

Soiuri de lamai potrivite pentru ghivece
Rating:
Nota: 3.76 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 1 comentarii

stan iorgu dan 28 Mai 2016
De unde pot cumpara si eu un lamai roditor Mayer sau Lisabona ? Sunt din Targoviste !!O zi buna va doresc !!!

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =