Septembrie in gradina de flori

Poate ca a venit toamna, dar treaba in gradina nu s-a terminat. Din contra. E un moment deosebit de important pentru asigurarea continuitatii florilor si pregatirea lor pentru iarna. Fotografiaza diferitele stadii ale gradinii tale de flori si, daca ai copii, implica-i in activitatile de gradinarit.
Septembrie in gradina de flori: - se smulg buruienile care apar in continuare; - se grebleaza frunzele uscate care cad printre flori; - se indeparteaza florile si frunzele ofilite de pe plante si se pun in gramada de compost - Atentie! Florile hortensiei trebuie lasate sa se usuce pe tulpini - se culeg semintele si se pun la pastrat in pungi sau plicuri de hartie, in locuri intunecoase si uscate; - se leaga plantele agatatoare si vlastarii noi de trandafiri; - se planteaza arbustii decorativi pentru iarna, coniferele si plantele mereu verzi; - e momentul in care se pot taia gardurile vii; - se pot cumpara bulbi de plante si butasi de trandafiri; - e momentul propice plantarii trandafirilor; - se divizeaza plantele perene; - bulbii sau tuberculii plantelor care infloresc vara se scot si se pun la pastrare in pungi de hartie, la loc intunecat si uscat; - se planteaza bulbii plantelor care vor inflori primavara devreme: narcise, branduse, zambile, lalele; - se pot face lucrari de intinerire a gazonului.

Votati articolul

Septembrie in gradina de flori
Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =