Secretul infloririi la cineraria

Secretul infloririi la cineraria
Cineraria este o planta spectaculoasa, ornamentala prin florile mari si colorate, dar care are nevoie de ingrijiri speciale pentru a inflori. Planta are aspect de tufa si se gaseste intr-o multitudine de specii si varietati. Se cunosc aproximativ 50 de specii de cinerarii originare din Africa.

Semintele de cineraria se seamana in rasadnite in lunile iulie si august. Pamantul trebuie sa fie bine aerisit, alcatuit din pamant de flori si nisip. Rasadnitele proaspat semanate se tin intr-un loc ferit de soare si se uda constant pana la germinarea semintelor.

Repicatul cinerariei se face dupa 30-40 de zile, in ghivece individuale. Ghivecele se schimba de mai multe ori pana in luna septembrie, pe masura ce plantele se dezvolta.

Pentru a inflori, cineraria se muta la sfarsitul lunii octombrie in spatii protejate, racoroase dar luminate. Temperatura optima pentru aceasta perioada este de 6-10 grade Celsius. In aceste conditii, cineraria va incepe sa infloreasca spre sfarsitul iernii, in luna februarie.

Votati articolul

Secretul infloririi la cineraria
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =