Cum se ingrijeste Cineraria

Cum se ingrijeste Cineraria
Cineraria sau Senecio, este o planta perena originara din Africa, Madagascar, India si Insulele Canare, care face parte din familia Compositae. Planta este foarte ramificata, are o tulpina drepta care poate ajunge pana la 1 m inaltime, cu frunze foarte mari, zimtate pe margini si flori cu una, doua sau trei culori, in nuante de galben, roz, rosu, violet sau albastru.

Desi este o planta perena, cineraria se cultiva ca o bianuala, adica semintele se planteaza vara si ea infloreste de abia in primavara viitoare. Peste iarna are nevoie de temperaturi stabile (in jur de 18 grade Celsius). Trebuie plantat aintr-un loc bine aerisit si in care sa beneficieze de multa lumina, insa indirecta. Nu suporta seceta si soarele direct.

Vara si toamna rasadurile se tin in locuri racoroase, dar cu multa lumina. Se uda regulat, dar nu in exces - numai cand pamantul de la suprafata incepe sa se usuce. Pamantul trebuie afanat din cand in cand, pentru a nu deteriora radacinile.

Cineraria se inmulteste numai prin seminte, vara, pe pamant de frunze amestecat cu mranita si nisip.

Votati articolul

Cum se ingrijeste Cineraria
Rating:
Nota: 4.53 din 5 - 44 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =