Sangele voinicului (Lathyrus)

Sangele voinicului (Lathyrus)
Sangele voinicului este o planta erbacee, anuala si cataratoare. Are tulpini care pot ajunge pana la 2 m inaltime si flori parfumate, de culoare alba, roz, portocalie, rosie, visinie, violet sau albastru deschis.

Floarea are nevoie de pamant de buna calitate, usor drenabil, afanat si se planteaza in plin soare; la umbra sau semi-umbra se dezvolta slab si se alungeste, avand un aspect inestetic. Nu suporta umiditatea ridicata, dar nici uscaciunea. Pentru a aveao planta foarte bine dezvoltata si o inflorire bogata, pamantul trebuie sapat adanc si ingrasat cu balegar de grajd.

Pentru a pastra umiditatea in sol, pamantul din jurul plantelor se poate acoperi cu balegar sau mulci decorativ. Se fertilizeaza o data la doua saptamani cu ingrasaminte lichide.

Semintele se seamana primavara, in rasadnite (martie) sau direct in locul definitiv (martie-aprilie), atunci cand pamantul nu mai e umed. Se planteaza cate un bob, la 5-10 cm distanta. Pentru a avea flori timpurii, semintele se pun la germinat la sfarsitul lui februarie.

Votati articolul

Sangele voinicului (Lathyrus)
Rating:
Nota: 4.37 din 5 - 38 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =