Sangele voinicului infloreste pana toamna

Sangele voinicului infloreste pana toamna
Sangele voiinicului (lathyrus) este o planta anuala cataratoare, decorativa prin florile sale intens colorate. Tulpina ajunge pana la doi metri inaltime si are nevoie de un suport pe care sa se urce.

Prefera locurile insorite, cu soluri usoare, permeabile,mobilizate in adancime. Excesul de apa afecteaza planta, care se poate ofili rapid.

Reactia solului trebuie sa fie neutra. In cazul uni pamant de gradina prea acid, se incorporeaza var in sol, cu un an inainte de semanat. Tot atunci se administreaza si ingrasamintele naturale.

Terenul se desfunda toamna in adancime, la 30 cm. In primavara urmatoare, la sfarsitul lunii martie, terenul se pregateste pentru semanat. Semintele se seamana la 15 cm distanta, pe randuri. Cand plantele au crescut suficient, se musuroiesc usor la baza tulpinii, pentru a stimula dezvoltarea sistemului radicular.

Este recomandat ca terenul sa fie acoperit cu un strat de mulci, pentru a preveni pierederea apei prin evaporare. Sangele voinicului este sensibil atat la seceta cat si la excesul de apa.

In conditii optime, sangele voinicului infloreste incepand din iunie, pana toamna in septembrie octombrie.

Votati articolul

Sangele voinicului infloreste pana toamna
Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =