Ramurile de rod la samburoase

Ramurile de rod la samburoase
Cunoasterea siidentificarea ramurilor de rod la principalele specii pomicole este obligatorie pentru realizarea lucrarilor anuale de taiere.

La samburoase, cea maimica ramura de rod este cea numita "buchet de mai". Este principala ramura roditoare la cires, visin, la prun si cais.

Sunt ramuri9 care nu depasesc 0,5 cm indiametru. Lungimea ramurilor variaza in functie de specie. Astfel, la cires ea poate sa ajunga la 8-12 cm, in vreme ce la cais nu va depasi 8 cm iar la prun si piersic lungimea acesteia rar depaseste 3 cm.

Se caracterizeaza printr-o crestere anuala de pana la 2 cm, prin mugurele vegetativ din varful ramurii. Acesta va fi inconjurat de 3 pana la 6 muguri floriferi, care vor da nastere florilor si fructelor.

De aceea, ramura buchet nu se scurteaza niciodata, pentru ca are un singur mugure vegetativ si, drept urmare, nu va putea ramifica.

Alaturi de ramurile buchet, ramurile mixte suntla randul ramuri importante pentru fructificare a samburoase. Acestea contin muguri floriferi si vegetativi amestecati. La pruni si la caisi, acestea se regenereaza rapid, in vreme ce la visin si la cires ramifica slab.

Pe langa aceste doua tipuri principale de ramuri la samburoase, mai exista ramura salba la piersic si ramura pletoasa la visin. Acestea sunt lungi si subtiri, cu un mugure vegetativ in varf si muguri floriferi de-a lungul ramurii. Ele nu ramifica si nu pot fi regenrate.

Votati articolul

Ramurile de rod la samburoase
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Dubneurne 21 August 2022
stromectol tablets for dogs Using Propecia Finasteride

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =