Plante de gradina care tolereaza umbra si seceta

Plante de gradina care tolereaza umbra si seceta
Alegerea unor plante pentru zonele umbrite ale gradinii este o intreprindere destul de dificila pentru orice gradinar. Nu sunt multe specii care sa tolereze atat umbra, cat si lipsa apei, dar care sa aiba si un aspect deosebit din punct de vedere decorativ. Iata cateva specii si sfaturi despre cum sa le oferi cele mai bune conditii.

Plantele rezistente la seceta au nevoie de putina apa in general, au un ritm de crestere mai incet si nu necesita ingrijiri speciale. Pentru a le oferi conditii prielnice de dezvoltare, imbogateste pamantul cu materie organica si acopera-l cu un strat de 2-4 cm de mulci.

Arbusti pereni. Nu orice planta cu aspect de arbust suporta conditiile uscate sau umbra, insa exista si cateva exceptii dintre care enumeram: Aucuba (Aucuba japonica), Cimisir sau Merisor (Buxus spp.), gutui japonez (Chaenomeles japonica), Lonicera, Zamosita (Hibiscus syriacus), Lemn cainesc (Lingstrum ovalifolium), Carmuz sau Hurmuz (Symphoricarpos Albus).

Arbusti si plante care isi pierd frunzele anual, dar care sunt rezistente la seceta si umbra: Aronia, afinul, Hamamelis, azalea sau rhododendron, sumac, cimbru, trandafiri (intr-o anumita masura).

Plante perene de gradina care pot fi plantate in umbra si care nu necesita multa apa: Astilbe, Cerceii Doamnei (Dicentra), Hortensia, Primula, Crinul de gradina, Violeta, Lacramioara, Clopotei de padure (Campanula), Anemona, Dalia.

La umbra pot fi plantate fara probleme ferigile, muschiul si iarba ornamentala.

Votati articolul

Plante de gradina care tolereaza umbra si seceta
Rating:
Nota: 4 din 5 - 9 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =