Plante de gradina: Arctotis infloreste toata vara

Plante de gradina: Arctotis infloreste toata vara
Arctotis este o planta anuala sau perena care face parte din familia Asteraceae si e originara din Africa de Sud si podisul Abisiniei. Planta creste pana la 80 cm inaltime si infloreste din iunie pana la primul inghet. Frunzele sale sunt aranjate in forma de rozeta, iar florile sunt mari, de 7 cm diametru, albe pe fata si de culoare violet pe partea inferioara.

Arctotis face foarte multe flori si este adaptata la temperaturile mari din zona noastra. Are nevoie de un pamant nisipos, amestecat cu compost. Ideala este amplasarea intr-o zona expusa la soare. Se uda cu prudenta, pentru ca umiditatea in exces dauneaza radacinilor; astfel, chiar si in cele mai secetoase perioade, se uda numai cand pamantul de la suprafata este uscat.

Semintele se seamana primavara in rasadnita, se repica si in mai se planteaza in locul definitiv, la 30-40 cm distanta una de alta. Puterea de germinatie a semintelor este de 2-3 ani iar plantutele rasar in cel mult 2 saptamani de la semanare.

Votati articolul

Plante de gradina: Arctotis infloreste toata vara
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =