Plante aromatice care tin la distanta daunatorii verzei

Plante aromatice care tin la distanta daunatorii verzei
Fluturii albi ai verzei sunt indepartati din gradina de catre plantele aromatice precum menta, salvia sau cimbrisorul. Acestea emit substante repelente pentru daunatori, de aceea in special in agricultura ecologica se folosesc culturile intercalate de varza si plante aromatice, ca mijloc de prevenire a aparitiei insectelor. De asemenea, tot impotriva fluturelui alb se pot planta cateva fire de rosii. Mirosul frunzelor de tomate are efect repelent, din ele obtinandu-se inclusiv un preparat cu rol fitosanitar.

Nu este singurul exemple de grupaje de plante benefice. Isopul, o planta medicinala recoandata in tratamentul astmului si bronsitelor, are rolul de a indeparta melcii si limacsii. O bordura de isop cultivata in jurul unui strat de legume sau verdeturi ii va tine la distanta.

In jurul pomilor fuctiferi tineri si a arbustilor se planteaza pelin. Din pelin se obtin infuzii utilizate impotriva paduchilor de frunze care sunt periculosi mai ales pentru lastari si pentru plantele tinere. Infuziile se prepara din 300 de grame de pelin uscat si marunti la un litru de apa clocotita, dupa care se dilueaza cu inca 9 litri de apa rece.

Preparatul se utilizeaza imediat, stropind toate partile aeriene ale plantelor cat si pamantul din jurul lor.

Votati articolul

Plante aromatice care tin la distanta daunatorii verzei
Rating:
Nota: 2 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =