Planta crevete nu suporta temperaturile ridicate

Planta crevete nu suporta temperaturile ridicate
Planta crevete, denumire populara pentru speciile din genul Beloperone, este o planta decorativa cu aspect de arbust si flori exotice, delicate, sub forma de spice. Inflorescentele sunt alcatuite din flori mici si nesemnificative, valoarea decorativa fiind data de bracteele intens colorate.

Inflorescentele se mentin din primavara pana toamna tarziu, daca planta este ingrijita corect. Pentru aceasta are nevoie de multa lumina, dar nu de soare direct. Se uda mai ales primavara si vara, dar pamantul se lasa sa se usuce intre doua udari. Incepand din toamna, udarile se reduc si se muta intr-un spatiu mai racoros, de 12 - 18 grade Celsius.

Planta crevete tolereaza temperaturi minime de pana la 7 grade Celsius. De asemenea, nu suporta temperaturile ridicate din timpul verii, de aceea are nevoie de un spatiu aerisit, cu umiditate ridicata. Temperatura ideala pentru Beloperone i timpul verii este 24 grade Celsius.

Primavara planta se tunde, pentru a capata una spect compact de tufa si pentru a stimula inflorirea. Cu aceasta ocazie, se pot preleva butasi din ramuri lungi de 8-10 cm, care se lasa la inradacinat intr-un amestec umed de mranita si nisip.

Votati articolul

Planta crevete nu suporta temperaturile ridicate
Rating:
Nota: 3.76 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =