Pamantul si apa, elemente importante in cultivarea trandafirului

Pamantul si apa, elemente importante in cultivarea trandafirului
Trandafirii sunt relativ usor de cultivat si ingrijit, daca li se indeplinesc anumite conditii de sol, apa. Mai ales pamantul trebuie sa fie de buna calitate, imbogatit cu compost.

Trandafirul are nevoie de un pamant aerisit, bine sapat. Pamantul lutos, inchegat, nu face altceva decat sa favorizeze aparitia unor boli, sa oboseasca radacinile, sa incetineasca hranirea plantei si astfel si cresterea ei. Se recomanda afanarea pamantului dupa fiecare ploaie puternica.

Imbogatirea pamantului se face prin folosirea balegarului sau compostului – chiar si un adaos mic va face ca pamantul sa ramana afanat mai mult timp si sa retina apa mai bine. Daca se foloseste balegar, e nevoie de aplicarea unor ingrasaminte bogate in azot.

Trandafirul are nevoie si de multa apa, mai ales in perioadele de crestere, adica primavara. Pe de alta parte, udarea in exces pe timpul verii sau toamna este daunatoare: intarzie dezvoltarea tulpinilor lemnoase si cresterea plantei in general. Ca regula generala, trandafirii nu se uda zilnic, nici macar cu o cantitate mica de apa, frunzele trebuie ferite de apa si nu se fac udari in dupa-amiezile caniculare.

Votati articolul

Pamantul si apa, elemente importante in cultivarea trandafirului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =