Orhideele si umiditatea

Orhideele si umiditatea
Orhideele sunt plante exotice, originare din zonele tropicale sau sibtropicale, unde beneficiaza de un grad mare de umiditate. Umiditatea este un factor extrem de important pentru dezvoltarea in conditii normale a orhideelor.

Cu cat continutul de apa din atmosfera este mai scazut, cu atat mai multa apa vor pierde orhideele, iar daca acestea pierd o cantitate mai mare de apa decat cea absorbita de radacini, atunci planta va suferi de deshidratare. In aceste condutii, pseudobulbii se vor deforma si usca, tulpinile vor deveni fragile iar florile se vor ofili mult mai rapid.

In general, orhideele au nevoie de o umiditate atmosferica de cel putin 40% pe timpul zilei si 60% noaptea. Vara, datorita caldurii care accelereaza pierderea apei din planta, umiditatea trebuie sa fie de cel putin 70%.

Iata cateva metode de a creste umiditatea in locul in care tii ghivecele cu orhidee:
* aseaza plantele pe tavite cu apa, dar in care sa asezi un strat de pietricele pe care sa stea ghiveciul, astfel incat partea inferioara a acestuia sa nu stea direct in apa.
* daca vremea e foarte uscata si calda, orhideele pot fi pulverizate cu apa, dimineata sau la pranz - niciodata seara, pentru ca apa nu trebuie sa stea prea mult pe frunze.
* se mai poate folosi un umidificator de camera.

Incaperea trebuie sa fie si foarte bine aerisita, pentru ca altfel se creeaza un mediu propice aparitiei bolilor si mucegaiului.

Votati articolul

Orhideele si umiditatea
Rating:
Nota: 4.53 din 5 - 18 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =