Nertera, baca de coral

Nertera, baca de coral
Nertera granadensis (baca de coral) este o planta decorativa prin fructele sale de marimea unor bobite colorate in diferite nuante de alb, galben si portocaliu. Planta este de talie mica, fiind potrivita pentru cultivare inghivece scunde, cu diametrul de 10-15 cm.

Are nevoie de un loc luminos, ferit de razele directe ale soarelui. Daca este tinuta in plin soare, frunzisul capata arsuri, se ingalbeneste si planta se usuca treptat. Se uda regulat vara, dar iarna excesul de apa provocand putrezirea radacinilor. De asemenea, nu se stropeste niciodata pe frunze. Nu suporta nici apa stagnanta, de aceea are nevoie de un sol bine drenat. Ideal este un amestec de nisip si mranita.

Iarna, ghiveciul se mentine intr-un loc racoros si bine luminat, unde temperatura sa fie constanta la 10-15 grade Celsius. Daca i se asigura aceasta perioada de repaus, in primavara urmatoare va inflori in luna aprilie, iar pana in luna august vor incepe sa apara fructele care ii ofera aspectul ornamental.

Se inmulteste prn despartirea tufei, care capata cu timpul un aspect globulos. Lucrarea se face primavara devreme.

In privinta daunatorilor, nertera este sensibila la atacul afidelor si paianjenilor rosii.

Votati articolul

Nertera, baca de coral
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =