Montbretia, ideala pentru straturi insorite

Montbretia, ideala pentru straturi insorite
Montbretia este o planta erbacee cu bulb, care se foloseste in straturi, alaturi de flori de mici dimensiuni, dar si ca floare taiata. Are frunze foarte lungi, subtiri si tulpini florale ramificate, cu 3 sau 5 spice florale; florile sunt rosii sau portocalii.

Floarea are nevoie de un pamant argilos, nisipos, dar se dezvolta bine in orice tip de pamant permeabil, ingrasat cu un an inainte de plantarea bulbilor. Montbretia are nevoie de expunere la soare.

Bulbii se planteaza in pamant in lunile octombrie-noiembrie, la 8 cm adancime si la 20 cm distanta si stau in pamant trei ani la rand pana cand infloresc. Peste iarna, bulbi se acopera cu un strat gros de frunze.

Montbretia se mai inmulteste si prin seminte, insa aceste plante urmeaza sa infloreasca numai dupa trei ani. Semintele se seamana in martie, in rasadnite sau in ghivece, in pamant nisipos si se tin in camere calde. In luna mai se planteaza in gradina si se scot apoi toamna, pentru a ierna in camere reci.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 20 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =