Inmultirea prin butasi la Saintpaulia

Inmultirea prin butasi la Saintpaulia
Saintpaulia, cunoscuta poate mai bine cu numele de violeta africana sau violeta de Uzambar, este o specie de planta perena extrem de apreciata. Se ingrijeste usor si infloreste primavara si toamna. Se inmulteste cel mai simplu prin butasi de frunze.

Pentru butasi, se folosesc frunze tinere. Dupa ce se rup din tufa, petiolul lor trebuie taiat cu 2cm, dupa care se planteaza intr-un amestec de turba si nisip. O alta varianta este lasarea frunzelor la inradacinat in pahare cu apa.

Ca sa prinda radacaini mai repede, butasii au nevoie de anumite conditii: temperatura constanta de aproximativ 25 grade Celsius, foarte mare umiditate atmosferica si lumina multa, dar indirecta.

Inradacinarea se face in cel mult 3 saptamani, iar noua planta se desprinde de frunza-butas numai cand are 6-8 frunze proprii; despartirea nu este obligatorie decat daca se doreste obtinerea uneo rozete simetrice de frunze.

Votati articolul

Inmultirea prin butasi la Saintpaulia
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =