Inmultirea plantelor: butasirea in verde

Inmultirea plantelor: butasirea in verde
Inmultirea prin butasi presupune punerea la inradacinat a unei portiuni de tulpina, radacina sau frunza, separate de planta mama. Cand se face butasire in verde, se pune la inradacinat un lastar taiat in timpul vegetatiei, dar care nu este prea crud.

Lastarul/butasul taiat se scurteaza pana la 5-8 cm; frunzele de la baza se inlatura, iar din celelalte se taie pe jumatate sau trei sferturi din lungime, mai ales daca sunt foarte mari. Butasul astfel pregatit se planteaza ca orice rasad, in ghivece sau ladite cu nisip curat. Ei se infig adanca in pamant, la distante de 3-4 cm unul de altul, pentru ca sa aiba suficienta lumina si aer.

Se uda bine si nu se tin in curent de aer, afara, ci numai in incaperi inchise. Udarea se face numai la nevoie – butasii nu trebuie lasati sa se vestejeasca, dar se evita umiditatea prea mare, care duce la putrezire. Pe vreme insorita, butasii se aseaza la semi-umbra.

In butasirea in verde, inradacinarea se produce in 1-2 saptamani. Dupa inradacinare, butasii pot primi aer si mai multa lumina. Cand au deja o radacina bogata, se pot muta in ghivece mici.

Votati articolul

Inmultirea plantelor: butasirea in verde
Rating:
Nota: 3.73 din 5 - 24 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =