Inmultirea orhideelor prin divizare

Inmultirea orhideelor prin divizare
Orhideele sunt flori extrem de frumoase, dar dificil de ingrijit. Au nevoie de lumina, umiditate si substrat special, iar inmultirea prin seminte, operatiune atat de simpla la majoritatea plantelor, se realizeaza cu greu.

Cea mai simpla metoda de inmultire a orhideelor este prin divizare. Cand spunem ‚simpla’, nu inseamna ca este la fel de usoara ca la alte flori. Noile plantute de orhidee sunt extrem de firave si sensibile, deci trebuie manevrate cu mare atentie. Transplantarea acestora in ghivece individuale se face la 2-3 ani: orhideelor nu le place sa fie deranjate, motiv pentru care se amana cat de mult posibil divizarea si se face de abia in momentul in care planta-mama si puiul sau nu mai incap in acelasi ghiveci.

Pregateste un ghiveci nou, curat, substrat special pentru orhidee si apa curata, pentru udarea plantei. De asemenea, pentru desprinderea orhideei tinere de planta-mama se foloseste un cutit curat. Dupa taiere, orhideea se planteaza in ghiveci si i se asigura umiditatea necesara pentru a-si forma in continuare radacini.

Votati articolul

Inmultirea orhideelor prin divizare
Rating:
Nota: 3.87 din 5 - 35 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =