Ingrijirea citricelor in apartament

Ingrijirea citricelor in apartament
Cine sunt citricele? Cele mai cunoscute sunt lamaii, portocalii sau mandarinii. Toate cresc bine in ghivece si, in general, majoritatea au nevoie cam de aceleasi conditii. Ca sa le faci sa se simta ca acasa la tine in apartament, trebuie sa cunosti cateva mici secrete:

In primul rand au nevoie de foarta multa lumina. Este adevarat, in sezonul rece se multumesc si cu putina, dar daca vrei sa ai acasa un copacel inflorit, tine-l cat mai aproape de o fereastra luminata.

Atentie la plantare! in jurul radacinilor, citricele au niste microorganisme fara de care nu pot supravietui. Ceva in genul bacteriilor din stomacul nostru, care ne ajuta la digestie. Niciodata, cand schimbi pamantul unui lamai sau portocal, nu trebuie sa ii cureti radacinile de pamantul vechi. I-ai provoca, mai mult ca sigur, o indigestie.

Lamaii si portocalii au nevoie de apa, dar nu in exces. Ca nu cumva apa sa baalteasca pe fundul ghiveciului, aseaza mai intai un strat de pietris, abia apoi pune pamantul in ghiveci.

Nu uda foarte des, mai ales iarna, cand copacelul se afla intr-un soi de hibernare!

Votati articolul

Ingrijirea citricelor in apartament
Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =