Imortelele, plantele nemuritoare

Imortelele, plantele nemuritoare
Daca aveai impresia ca imortelele sunt o singura specie de plante, te-ai inselat. Florile nemuritoare, numite si flori de pai sau imortele, fac parte din familii de plante diferite, insa au in comun calitatea de a-si pastra forma si culoarea si dupa ce sunt taiate si uscate.

Imortelele sunt plante decorative fie prin frunze, fie prin flori. In prima categorie se incadreaza Statice si Gomphrena, iar din cele cu flori, Acroclinium, Ammobium si Helichrysum.

Cele mai multe sunt originare din zone calduroase, deci au nevoie de multa caldura in perioada de insamandare si apoi de dezvoltare; intotdeauna, semintele se sadesc in rasadnite, se tin in incaperi calduroase si se planteaza in locul permanent tarziu si intr-o zona din gradina care beneficiaza mereu de soare.

Votati articolul

Imortelele, plantele nemuritoare
Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 139 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Nina Otel 21 Iunie 2013
Salut,rnrnTocmai ce cautam in disperare prin internet cateva informatii de unde as putea culege, sau chiar a cumpara un buchet mare de flori nemuritoare, cele lilac. rnImi doresc a'l oferi in forma de coronita ca si cadou de nunta unei prietene foarte dragi. rnAvem aceasta amintire din copilarie in comun, pe cand visam ca atunci cand ne vom casatori sa purtam coronite din aceste flori. rnDomnule Dragos Serban, va rog mult sa ma ajutati! Nunta va avea loc in aceasta vara..rnVa multumesc! Astept raspuns pe adresa de e'mail.rnVa doresc o viata la fel de frumosa ca si floarea immortelle!

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =