Iasomia de Madagascar trebuie ferita de soarele puternic

Iasomia de Madagascar trebuie ferita de soarele puternic
Iasomia de Madagascar are nevoie de un loc luminos, dar trebuie ferita de soarele direct. Razele soarelui, mai ales vara, pot sa produca arsuri pe frunze. Tot pentru a ingrijir foliajul si pentru a hidrata planta, vara trebuie stropita zilnic pe frunze, dimineata sau seara.

Udarile au loc abundent pe toata perioada verii, pana toamna, cand iasomiei de Madagascar trebuie sa i se asigure o perioada de repaus. Iasomia este sensibila si la schimbarile bruste de temperaturam de aceea nu trebuie lasata in gradina sau pe balcon pana cand temperaturile scad sub 15 grade.

Este decorativa prin florile sale cerate, parfumate, de culoare alba. Iasomia infloreste iarna, in luna ianuarie, si in primavara urmatoare, in luna mai. Prefera un pamant de gradina, amestecat cu turba si nisip, bine drenat.

Primavara iasomia se transplanteaza dupa caz intr-un vas mai mare. Cu aceasta ocazie se tund tulpinile prea lungi si se paliseaza din nou. Se inmulteste usor prin butasi recoltati toamna.

Votati articolul

Iasomia de Madagascar trebuie ferita de soarele puternic
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =