Hypocyrta, o tufa cu foliaj bogat

Hypocyrta, o tufa cu foliaj bogat
Hypocyrta sau, pe romaneste, Hipocirta, este o planta din familia Gesneriaceae, originara din Brazilia. Are aspect de tufa, cu foliaj bogat, cu ramuri drepte sau arcuite si flori cerate, de culoare portocalie.

Hipocirta este o planta cu frunzis mereu verde, motiv pentru care si iarna are nevoie de temperaturi relativ ridicate (peste 15 grade Celsius). Iubeste lumina si caldura, insa nu suporta razele directe ale soarelui, vara. Se dezvolta normal si in conditii de umbra partiala. Primavara, vara si toamna se uda moderat; tufa trebuie pulverizata cu apa zilnic, pe timpul verii. Iarna are nevoie de foarte putina apa, insa planta are nevoie dein continuare de umiditate – se amplaseaza langa ghiveci un pahar cu apa.

Ca lucrari de ingrijire, acestei plante trebuie sa i se stimuleze ramificarea, deci varfurile ramurilor se ciupesc din cand in cand. Taierile de intinerire se fac numai primavara; tot atunci se si transplanteaza intr-un ghiveci mai mare, la nevoie.

Hipocirta se inmulteste prin butasi, primavara si vara.

Votati articolul

Hypocyrta, o tufa cu foliaj bogat
Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =