Gradina, la inceput de an

Gradina, la inceput de an
Desi este iarna si in multe locuri gradinile sunt inca acoperite de un strat gros de zapada, exista inca o multime de activitati care se pot face pentru a avea o gradina ingrijita si curata la inceputul anului.

Daca temperaturile si terenul permit, poti incepe sa cureti anumite zone din gradina. Nu se pot face multe lucrari de ingrijire, insa este loc de putina activitate. De exemplu, aleile de pamant pot fi curatate de frunzele uscate sau de alte resturi, crengile uscate rupte sau taiate din copaci si prinse sub zapada pot fi acum adunate si date la gunoi.

Curata dalele de ciment de murdaria de pasari sau porumbei si indeparteaz-o daca aceasta acopera pamantul. Daca nu ai apucat, acopera bancile de lemn cu o folie de plastic.

Stratul protector de frunze sau ace de brad care acopera zonele cu flori nu se indeparteaza inca; aceasta operatiune se face de abia in curatenia de primarava, cand pamantul nu mai este atat de umed. Nu se taie tijele si nu se trateaza plantele cu substante fertilizatoare.

Ai grija in continuare de prietenii inaripati din gradina. Aseaza farfurii cu mancare, boabe si apa curata in lucuri ferite, in care pasarile nu pot fi atacate de caini sau pisici.

Votati articolul

Gradina, la inceput de an
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =