Ghidul gradinarului de apartament: legume de ghiveci care suporta canicula si seceta
Castravetii sunt plante deosebit de aspectuoase datorita vitelor si a florilor, completand din punct de vedere decorativ orice gradina. Pentru a salva cat mai mult spatiu, planta poate fi urcata pe verticala. Pamantul trebuie sa fie de buna calitate, ghiveciul mare si adanc. Se fertilizeaza la o saptamana dupa aparitia florilor si se recolteaza numai castravetii de peste 15 cm.
Vanata are nevoie tocmai de caldura si mult soare pentru a se dezvolta. In plus, pamantul trebuie sa fie de foarte buna calitate, usor drenabil si bogat, care se mentine mereu umed cat plantele sunt tinere. Se fertilizeaza dupa aparitia primelor flori, la fiecare 10 zile. Vinetele sunt de fapt fructele plantei si se recolteaza prin taiere cu un cutit ascutit, atunci cand au un aspect lucios, sunt ferme si intens colorate.
Ardeiul vine in culori variate si cu arome pe masura. Indiferent de culoare, ardeii grasi se recolteaza cand sunt verzi, pentru ca isi schimba culoarea la cateva zile dupa. Se uda din belsug, mai ales in zilele caniculare, pentru ca aerul calsd in combinatie cu lipsa apei poate duce la ofilirea frunzelor. Pamantul trebuie sa fie sarac in nitrogen si nu foarte bogat.
Dovlecelul ocupa destul de mult spatiu. Are nevoie de multa apa, de pamant fertil, de fertilizari la fiecare 10 zile (dupa primele flori) si se recolteaza cand fructele au peste 15 cm lungime.
Rosia este una din legumele care se preteaza cel mai bine cultivarii in ghiveci. Exista multe varietati, dintre care unele promit plante inalte si recolta bogata. Rosiile cherry pot fi cultivate in ghivece suspendate, insa acestea trebuie sa aiba cel putin 40 cm adancime. Desi pot fructifica de multe ori, procesul se opreste cand temperaturile cresc peste 38 grade Celsius.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.