Ghid de ingrijire a plantelor suculente

Ghid de ingrijire a plantelor suculente
Plantele suculente sunt dorite din doua motive: pentru aspectul lor deosebit, si pentru ca sunt foarte rezistente. Ele stocheaza apa in frunze, tulpini si radacini si sunt adaptate la conditiile de seceta din zona din care sunt originare, deserturile din America de Nord si Africa. Aloe vera, agave si calanchoe sunt numai cateva specii suculente cunoscute.

Indiferent de specie, exista cateva reguli de ingrijire care se aplica tututor plantelor suculente:

1. Lumina – plantele suculente au nevoie de multa lumina si prefera expunerea spre sud. Frunzele sunt bune indicatoare din acest punct de vedere: daca devin maronii sau albicioase, inseamna ca planta sta in soare si trebuie mutata; daca tulpinile cresc lunguiete, planta are prea putina lumina.

2. Temperatura – pentru zi, sunt recomandate temperaturi intre 21-29 de grade Celsius; pentru noapte, de 10-12 grade.

3. Apa – se uda din abundenta pe timpul verii, dar numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului se usuca. Pe timpul iernii, cand plantele suculente intra in perioada de repaus, se uda numai o data pe luna.

4. Pamant – plantele suculente au nevoie de un substrat usor drenabil, special pentru aceste specii; altfel, se recomanda amestecul pamantului normal cu perlit, pentru a imbunatati drenajul.

5. Fertilizarea – se aplica numai vara, in timpul perioadei de vegetatie; nu se practica deloc pe timpul iernii, in perioada de repaus.

Votati articolul

Ghid de ingrijire a plantelor suculente
Rating:
Nota: 3.97 din 5 - 56 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =