Ghid de alegere si cumparare a trandafirilor

Ghid de alegere si cumparare a trandafirilor
Trandafirii se gasesc in magazine primavara si toamna. In mare parte sunt hibrizi, ambalati in pungi de plastic sau cutii decupate de carton, dar intotdeauna cu imagini frumoase despre care se spune ca reprezinta soiul continut.

Trandafirii cu radacini curatate de pamant sunt, de obicei, de calitate mai buna. Cei care se vand cu radacini impachetate in pamant umed si apoi invelit in folie de plastic sunt din ce in ce mai criticati, pentru ca nu ofera plantei conditiile normale. Pentru a contracara acest lucru, unii producatori au inlocuit folia cu plase ori cartoane biodegradabile, iar ramurile sunt invelite intr-un strat de ceara care sa le protejeze impotriva deshidratarii si nu impiedica cresterea.

Cat despre imaginile de pe pachetele cu trandafiri, acestea sunt numai cu titlu informativ. Nu exista garantii ca planta cumparata va inflori ata de abundent sau ca va avea exact aceeasi culoare.

Cel mai important este ca trandafirii sa fie sanatosi. Pentru a sti daca exemplarul ales este bun tineti cont de sfaturile de mai jos:

* aiba cel putin trei ramuri, dintre care doua sa porneasca din punctul de altoire, iar al treilea de la o distanta de 5 cm mai sus – acesta este mai sanatos;

Trandafirii sanatosi au:

* scoarta neteda, verde (scoarta incretita inseamna deshidratare);

* frunze verzi, fara pete;

* ramuri sau tulpini cu aspect normal, fara pete sau zone moi.

Votati articolul

Ghid de alegere si cumparare a trandafirilor
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =