Frumoasa noptii

Frumoasa noptii
Numita si Nopticioasa sau Mirabilis jalapa, planta este vivace sau anuala. Frumoasa noptii are tulini ramificate si noduroase care pot creste si pana la 80 cm inaltime. Florile au forma de palnie si se deschid numai dupa lasarea serii, in nuante ce variaza de la alb, galben, rosu, roz, violet sau combinatii.

Frumoasa noptii are nevoie de pamant bun, putin argilos, care trebuie sapat adanc inainte de plantare; floarea prefera locurile expuse la soare sau aflate in semi-umbra. Se uda din abundenta pe timpul verii si se fereste de buruieni. Florile ofilite trebuie indepartate de pe tulpina.

Semintele se seamana primavara, in martie (in interior) sau in aprilie, direct afara. Rasadurile se mut ain locul definitiv de abia in luna mai, la distanta de 30-50 cm. Toamna tarziu, radacinile se pot scoate din pamant pentru a fi pastrate pe timpul iernii in nisip uscat – in anul urmator, plantele crescute din radacinile vechi de un an vor inflori mai repede si mai bogat.

Votati articolul

Frumoasa noptii
Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 71 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =