Fertilizarea trandafirilor

Fertilizarea trandafirilor
Fertilizarea este o operatiune care asigura inflorirea bogata si dezvoltarea sanatoasa a trandafirilor. Pentru aceste flori de gradina, trebuie alese substante cu un continut ridicat de fosfor, ingredientul minune care e responsabil de aparitia bobocilor/florilor.

Fertilizatorii se aplica in momentul plantarii, primavara devreme si se repeta o data pe luna in perioada de inflorire. Pentru a realiza aceasta operatiune, ai nevoie de o grebla sau o furca, compost si, eventual, balegar invechit.

La fiecare tufa de trandafiri se aplica o cana de substanta fertilizatoare; aceasta se toarna la aproximativ 30 de cm in jurul bazei plantei si se amesteca incet in pamant cu ajutorul unei greble sau furci. Urmeaza udarea tufei, mai ales in zona in care a fost aplicat fertilizatorul; pamantul trebuie mentinut umed pentru ca radacinile trandafirului sa poata sa absoarba toti nutrientii. Dincolo de aceste sfaturi, trebuie aplicate instructiunile inscrise pe produs, mai ales daca acesta are atentionari speciale.

In mod normal, trandafirii se fertilizeaza o data pe luna sau la 3 saptamani, primavara si vara (cu precautie, pentru ca fertilizarea nu se face in lunile caniculare); tratamentele se opresc cu 6 saptamani inainte de primul inghet prognozat.

Votati articolul

Fertilizarea trandafirilor
Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =