Daunatorii plantelor: paianjenul rosu

Daunatorii plantelor: paianjenul rosu
Paianjenul rosu este periculos pentru plante nu numai pentru ca le infesteaza si se hraneste cu ele, ci si pentru ca astfel poate transmite tot felul de boli.

Paianjenul rosu apartine familiei Tetranychidae si nu au mai mult de 1-2 mm lungime. Trece prin patru faze de existenta – ou, larva, nimfa si adult si se dezvolta in conditii de uscaciune, in incaperi calduroase, neaerisite, sufocante.

Sunt greu de observat cu ochiul liber, insa prezenta lor este tradata de simptomele plantei: aparitia unor pete mici, maronii sau galbene, pe partea superioasa a frunzelor; in faza avansata, frunzele ajung sa aiba un aspect prafuit, devin ruginii si cad de pe planta. Prezenta paienjenilor rosii poate fi stabilita prin scuturarea plantei deasupra unor coli albe de hartie – acestia vor cadea si se pot observa chiar si cu ochiul liber ca niste pete maronii sau rosiatice, de marimea nisipului.

Paienjenii rosii se combat astfel:
- spalarea plantei cu un jet puternic de apa, mai ales pe partea inferioasa a frunzelor si apoi stropirea cu un insecticid specific; operatiunea se repeta chiar si de 3-4 ori, in zile consecutive.
- reglarea conditiilor din incapere, astfel incat sa nu mai fie umiditate ridicata: scoaterea plantei la aer, in locuri semi-umbrite.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 2 comentarii

ebaviqofakxae 12 Martie 2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Order Amoxicillin 500mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
ihoexay 12 Martie 2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =