Daunatorii lalelelor

Daunatorii lalelelor
Insectele daunatoare ataca lalelele in special cand acestea sunt plantate in gradina. Daunatori precum paduchii de frunza, paienjenii si nematozii pot face daune grave plantei si trebuie combatuti rapid.

Afidele sau paduchii de frunze sunt printre cei mai periculosi inamici ai lalelelor si apar in conditii improprii de umiditate scazuta. Ei ataca frunzele, bobocii si toate partile tinere ale plantei. Lalelele atacate nu mai cresc, prezinta frunze chircite si infloresc rar. Se combat cu substante speciale.

Paianjenul de radacina ataca numai radacinile si bulbii, facand adevarate galerii prin aceste parti ale plantei. Pentru combatere, este absolut necesara distrugerea plantelor afectate si stropirea cu substante.

Paianjenul bulbilor nu ataca numai lalelele, cu si zambilele ori narcisele. Semnele se vad pe frunze si tulpini - acestea se deformeaza, plantele sunt slab dezvoltate si florile diforme. Combaterea se face prin distrugerea plantelor afectate si stropiri.

Nematodul este un vierme ce ataca tulpinile si bulbii. Simptomele sunt umflarea frunzelor la baza, apoi aparitia unor pete galbene; laleaua se deformeaza, frunzele se rasucesc, iar florile, daca mai apar, sunt mici si deformate. Dintre toti daunatorii, nematodul este cel mai greu de invins; in primul rand, bulbii alesi trebuie sa fie sanatosi, iar conditiile de plantare sa fie ideale.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 39 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Constantin Galie 12 Martie 2020
Buna ziua,rnIn toamna am plantat niste lalele. Acum, dimineata, vad frunze retezate. Nu sunt mancate ci lasate pe sol.rnMa puteti ajuta?rnrnMultumesc!

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =