Datura, trompete parfumate

Datura, trompete parfumate
Datura este un arbust semilemnos, cu flori lungi, in forma de paini de culoare alba verzuie si foarte parfumate. Datura infloreste pe toata perioada verii, pana toamna tarziu.
Datura se cultiva in ghivece largi si incapatoare, fiind potrivita pentru decorarea camerelor luminoase si expuse la soare. Are nevoie de apa din abundenta vara, in perioadele caniculare. Toamna, inainte de caderea brumelor, laurul se introduce in interiorul camerelor, asezandu-se intr-un loc luminat si ferit de curent. Ierneaza bine la o temperatura de circa 10 grade Celsius. Udatul in acest timp se face rar. Primavara se face transplantarea intr-un pamant nou, alcatuit dintr-un amestec de mranita, pamant de telina si putin nisip. Cu ocazia transplantarii, ramurile se scurteaza pana la mugurii vigurosi. Datura se inmulteste prin butasi obtinuti din varfuri de tulpina, care se planteaza in ghivece cu nisip. Inmultirea are loc vara.

Votati articolul

Datura, trompete parfumate
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =