Cum se ingrijeste torenia

Cum se ingrijeste torenia
Torenia este o planta care face parte din familia Scrophulariaceae si este originara din regiunile tropicale si subtropicale din Asia si Africa. In functie de specie poate fi perena sau anuala, insa toate au un aspect de tufa compacta, de maxim 30 cm inaltime, cu frunze zimtate pe margini si flori cu mai multe nuante de violet.

Fiind planta tropicala, Torenia iubeste lumina indirecta si caldura. Trebuie ferita de soarele direct si se uda regulat, pentru ca substratul in care e plantata trebuie sa fie mereu umed. E recomandat un pamant bogat in humus, care sa retina apa dar in acelasi timp sa nu fie greu. Torenia trebuie ferita de curentii de aer.

Creste destul de repede si infloreste din vara pana iarna, dupa care piere. Lastarii trebuie ciupiti, pentru a obtine tufe cat mai bine ramificate.

Se reproduce anual, primavara, prin seminte. Laditele se tin intr-o camera bine incalzita, unde sa beneficieze de temperaturi de 20-22 grade Celsius.

Votati articolul

Cum se ingrijeste torenia
Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =