Cum se cultiva caltunasii (tropaeolum)

Cum se cultiva caltunasii (tropaeolum)
Caltunasii, numiti si Tropaeolum, sunt plante erbacee, anuale; exista specii pitice, care se pot planta in gradina si specii catratoare, folosite numai ca plante de ghiveci. Florile lor sunt fragile, destul de mari si de culoare galbena, crem, roz, rosii sau aurii.

Le prieste orice tip de pamant bun, iar ghivecele trebuie tinute la semi-umbra sau in soare. Daca pamantul este prea bogat in substante nutritive, iar expunerea este la umbra, frunzele vor creste prea mult si vor dauna infloririi.

Caltunasii se inmultesc prin seminte, la incepului lui aprilie, asezandu-se cate 3-4 seminte intr-un ghiveci de 9-12 cm diametru. La inceputul lunii mai, speciile cu aspect de tufa pot fi plantate la locul definitiv, la distanta de 30-40 cm. Speciile cataratoare se planteaza in ghivece mai mari sau, daa se doreste realizarea unui perete vegetal, se planteaza in gradina, la 50-60 cm distanta, langa un spalier sau araci inalti. Semanarea direct in locul definitiv se poate face din aprilie, insa aceasta nu este o metoda recomandata, pentru ca plantele vor inflori tarziu si sunt mai sensibile la boli si daunatori.

Votati articolul

Cum se cultiva caltunasii (tropaeolum)
Rating:
Nota: 3.68 din 5 - 39 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =