Cum se construieste un strat inalt de flori in jurul unui copac

Cum se construieste un strat inalt de flori in jurul unui copac
Daca ai o gradina amenajata simplu, cu gazon si cativa copaci, poate te vei gandi sa adaugi mai multe detalii care sa atraga privirea. Unul din modurile prin care poti face gradina sa para mai interesanta si mai cocheta, este constuind o bordura din caramizi sau ciment in jurul tulpinii copacilor.

Masoara 30-60 cm in jurul copacului; daca vrei numai ca creezi o bordura frumoasa, alege dimensiunea mai mica, insa daca doresti sa plantezi si cateva flori, atunci mergi pe varianta mai mare. Pasul urmator este sa alegi materialul din care vei face brodura: ai de ales intre caramizi, sticle (se infig in pamant cu gura in jos, cel putin pana la jumatate), bucati de faianta sau gard de lemn, gata facute, care se pot cumpara de la magazinele mari cu produse de gradinarit. O alta varianta, in stilul handmade, atat de la moda in perioada asta, este sa prepari singur ciment si sa faci forme dupa cum doresti.

Sapa un sant de 20-30 cm pe linia marcata, pentru a putea ingropa mai usor bordura. Aseaza materialul si batatoreste pamantul la loc in jurul acestuia. O data de garduletul e gata, treci la a doua faza a proiectului: plantarea florilor sau umplerea cu mulci. Alege soiurile de flori care se preteaza locului (vor beneficia de umbra sau semi-umbra, iar pamantul va fi mai mereu umed): lacramioare, violete, clopotei sau zambile salbatice (pentru alte specii, citeste pe spatele pachetelor cu seminte conditiile de care au nevoie). Daca nu vrei flori, ferigile sau ierburile ornamentale vor da un aspect minimalist dar cochet in acelasi timp, prin diferentele de textura ale foliajului.

Votati articolul

Cum se construieste un strat inalt de flori in jurul unui copac
Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =