Cum sa faci un terariu cu cactusi

Cum sa faci un terariu cu cactusi
Terariul poate fi considerat un mic ecosistem in care traiesc laolalta mai multe specii de plante. Apreciat in primul rand pentru aspectul deosebit de interesant, terariul nu trebuie udat prea des si poate gazdui multe tipuri diferite de plante. Dintre toate, cele cu cactusi sunt printre cele mai simplu de realizat.

Vasul pentru terariu poate avea orice forma, insa cel mai important aspect pe care trebuie sa il intruneasca este buna circulatie a aerului: vasul trebuie sa aiba o deschizatura destul de mare incat sa lase aerul sa patrunda in interior.

Odata ales, vasul se umple cu 5-6 cm de pietris, menit sa asigure un bun drenaj al apei, dar care are si un aspect decorativ. Urmeaza apoi un amestec de pamant cu nisip in proportie de 2 la 1. Urmeaza alegerea si plantarea speciilor. Pentru a obtine un aspect interesant, trebuie alese mai multe specii de cactusi: cei mici pot fi plantati alaturi de specii mai mari, mai inalte sau cu tepi su culori diferite. La final, adauga un strat de nisip la suprafata pamantului din ghiveci, pentru aspect decorativ.

Votati articolul

Cum sa faci un terariu cu cactusi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =