Cum sa ai o gradina frumoasa, fara sa faci risipa de apa

Cum sa ai o gradina frumoasa, fara sa faci risipa de apa
Vrei sa ia o gradina frumoasa, dar sa nu risipesti prea multa apa pentru a o uda? Exista cateva solutii pentru a avea o gradina de vis: exista specii de plante rezistente la seceta si cateva metode a pastra umiditatea in sol.

Cultiva plante rustice, endemice, tolerante.

Sunt speciile care se adapteaza cel mai bine oricarui teren de la noi si sunt si rezistente la seceta. Nu au nevoie de ingrijiri speciale, deci beneficiile sunt multiple. Plante recomandate: salvie, maces, trandafiri, crini de gradina, zambile, narcise, gladiole, ghiocei, hortensie, lonicera.

Alege specii de desert.

Pe timpul verii, cactusii si plantele de desert pot fi scoase afara, ba chiar plantate in gradina. Poti obtine astfel un decor exotic, fara sa petreci prea mult timp in gradina. Aceste plante rezista mult timp fara apa, chiar si la cele mai ridicate temperaturi. Se recomanda: cactusi, acaica, chiparos, yucca.

Uda gradina dupa apusul soarelui sau dimineata devreme.

Acesta este un sfat benefic si pentru plante, nu numai pentru consumul de apa: se stie ca picaturile de apa care raman pe frunze sau alte parti pot dauna plantei atunci cand se alfa in bataia soarelui. Udarea gradinii in absenta soareluiu va face ca apa sa ramana mai mult timp in sol.

Foloseste mulci.

Mulciul acopera pamantul foarte bine si previne pierderea apei prin evaporare; in plus, mentine o temperatura mai scazuta la nivelul solului.

Strange apa de ploaie (foto)

Pentru asta, foloseste un butoi mare sau alte recipiente (vase din fibra de sticla etc).

Votati articolul

Cum sa ai o gradina frumoasa, fara sa faci risipa de apa
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =