Cultivarea plantelor din genul Mesembrianthemum

Cultivarea plantelor din genul Mesembrianthemum
Mesembrianthemum este o planta cu aspect bizar, cu frunze mari, suculente si flori frumos colorate, asemanatoare crizantemelor. Este o planta rara si sensibila, care are nevoie de putina apa si de mult soare.

Exista multe speci si varietati incadrate in genul Mesembrianthemum, cu aspect divers atat in ceea ce priveste talia cat si aspectul general al plantelor. De la specii inalte de 2-3 cm, asemanatoare cu litopsii, pana la specii cu talie inalte si frunzele dispuse in rozeta, ca la epifite, toate infloresc la fel de spectaculos. Florile mai sunt diferit colorate, in functie de varietate, avand un parfum subtil. Florile se deschid doar ziua, in plin soare, de aici venind si denumirea plantei: mesembria (amiaza in limba greaca) si anthos (floare), adica floarea amiezii.

Ca ingrijire, iarna au nevoie de o temperatura de 10 grade Celsius si de foarte putina apa. Sunt sensibile la excesul de apa in general, dar iarna udatul abundent este periculos, pentru ca plantele pot putrezi. Au nevoie de un substrat usor si nisipos, alcatuit din pamant de gradina amestecat cu pietris si nisip.

Se inmultesc relativ usor, prin butasi obtinuti din tulpini. Mesembrianthemum sunt plante ideale penru cultivarea in terarii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =