Clarkia infloreste din luna iunie

Clarkia infloreste din luna iunie
Este o planta erbacee anuala, ramificata de la baza si inalta de 40-80 cm. Clarkia infloreste din iunie pana in august; florile sale sunt batute, colorate in alb, roz, rosu deschis sau inchis. Se planteaza in grupe sau izolate.

Clarkia se dezvolta bine in orice tip de pamant de gradina. atata timp cate are o expunere la soare sau semi-umbra. Nu are cerinte speciale de ingrijire in afara de smulgerea buruienilor si udarea regulata si din abundenta. Pentru a stimula ramificarea si inflorirea abundenta si pentru o perioada mai lunga, se recomanda ciupirea lastarilor.

Semintele se seamana in rasadnite reci (martie sau aprilie) sau direct in locul definitiv (in aprilie), la distante de 20-40 cm. Pentru o inflorire timpurie, Clarkia se mai poate semana in septembrie-octombrie, in ghivece mici lasate la iernat in rasadnite reci, urmand ca primavara sa fie plantata la locul definitiv.

Plantele rasar la 1-2 saptamani de la semanat.

Votati articolul

Clarkia infloreste din luna iunie
Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =