Cele mai des intalnite probleme la bambusul norocos

Cele mai des intalnite probleme la bambusul norocos
Bambusul norocos este o planta foarte rezistanta, astfel ca eventualele probleme care apar si care ii afecteaza aspectul sau sanatatea tin de ingrijirea de care beneficiaza. De cele mai multe ori, e vorba de apa sau de fertilizari.
In timp, apa bogata in clor va distruge bambusul; la fel se va intampla si daca apa este murdara sau infestata cu bacterii. Daca radacinile bambusului se innegresc, acestea trebuie imediat indepartate de pe planta.

Frunzele ofilite sau patate nu trebuie lasate sa putrezeasca in apa din vas, pentru ca sunt o sursa de bacterii nocive.

Apa in care se cultiva bambusul norocos trebuie sa fie curata, imbuteliata, filtrata sau distilata; apa din vas se schimba saptamanal.

Daca apa devine infestata cu alge sau peretii vasului de sticla se inverzesc nu este motiv de alarmare: inseamna ca vasul e atat de curat incat lumina poate patrunde inauntru; vasul trebuie numai spalat inca o data, iar daca algele apar din nou, in scurt timp, se recomanda inlocuirea cu un vas opac.

Frunzele galbene arata ca bambusul norocos a primit prea multi fertilizatori; ca remediu, se stopeaza tratamentul, iar planta se muta la umbra sau semi-umbra.

Frunzele maro sau arse indica o atmosfera prea uscata sau o apa poluata; ca remediu, nivelul de umiditate trebuie ridicat si se va folosi numai apa de buna calitate.

Daca tulpinile putrezesc sau au pete in care tesutul este moale, nu mai pot fi salvate; ele trebuie inlaturate de pe planta.

Votati articolul

Cele mai des intalnite probleme la bambusul norocos
Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 278 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =