Ce spatii sunt potrivite pentru amplasarea ghiveciului cu Ixora

Ce spatii sunt potrivite pentru amplasarea ghiveciului cu Ixora
Ixora este o planta decorativa prin florile de culoare rosie, dispuse in inflorescente. Are aspectul unei tufe de maxim 60 - 80 cm inaltime. In conditii ideale, ixora infloreste abundent, de unde ii vine si denumirea populara - flacara padurilor.

Este originara din sudul Asiei, India si Sri Lanka. Are nevoie de temperaturi ridicate si de multa lumina, insa vara trebuie ferita de razele directe ale soarelui. Tolereaza cateva ore de soare zilnic, dimineata sau seara. In aceste conditii, balconul sau terasa orientata spre vest sau spre est este alegerea potrivita pentru cultivarea ixorei.

Se cultiva intr-un substrat acid si bine drenat, alcatuit din turba si pamant de frunze. Incepand din toamna, udarile se reduc iar ghiveciul se pastreaza intr-un loc luminat si calduros.

Ixora se inmulteste prin butasi, primavara. Primavara planta se tunde, pentru a stimula inflorirea si pentru a limita cresterea lastarilor.

Votati articolul

Ce spatii sunt potrivite pentru amplasarea ghiveciului cu Ixora
Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =