Ce este, cum se face si cand se aplica zeama de humus

Ce este, cum se face si cand se aplica zeama de humus
Zeama de humus poate fi numita aurul negru al gradinilor. Cu ajutorul ei, gradina de legume si livada vor fi mai productive, iar florile vor prospera peste masura. Zeama de humus este un fertilizator natural, care poate fi pregatit acasa si care, spre deosebire de cele cumparate din comert, nu duce la acumularea de substante chimice si nici nu contine o cantitate mare de sare care sa distruga structura solului.

Preparare:
* e nevoie de o galeata sau un bidon care se umple 1/3 cu compost (se foloseste compost de la baza gramezii, acolo unde materia organica e cel mai mult putrezita);
* se toarna apa (apa de ploaie sau apa de la robinet care a stat cel putin 24 de ore la aer) pana la 2 cm de buza vasului;
* se amesteca bine cu ajutorul unui bat si se lasa sa stea 5-7 zile, timp in care se amesteca de cateva ori pe zi;
* dupa o saptamana, zeama se strecoara printr-o sita si se foloseste la plante.

Aplicare:
Zeama de humus se poate aplica la doua saptamani la plantele de gradina, o data ce s-au obisnuit cu noul loc (adica la 7-10 zile de la plantare, divizare sau transplantare). Substanta se poate turna cu stropitoarea, la baza plantelor, iar frunzele pot fi pulverizate.

Votati articolul

Ce este, cum se face si cand se aplica zeama de humus
Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =