Cand se transplanteaza Sempervivum?

Cand se transplanteaza Sempervivum?
Sempervivum este una din speciile de plante suculente care sunt usor de ingrijit si au un aspect deosebit de interesant. Se pot cultiva ca plante de interior sau in gradina, pentru ca sunt si foarte rezistente la frig. Datorita modului in care creste, e destul de dificil de stabilit momentul potrivit pentru transplantare.

In general, Sempervivum se transplanteaza la nevoie, atunci cand radacinile consuma tot pamantul din ghiveci. Operatiunea se face de preferinta primavara sau vara.

Pentru a transplanta o planta suculenta, se stopeaza udarea cu 2-3 zile inainte – dac apamantul este uscat, balotul de radacini va iesi mai usor din ghiveci. Dupa cateva zile, se intoarce ghiveciul cu gura in jos si se scoate cu grija planta; se indeparteaza pamantul de pe radacini si se indeparteaza de pe planta orice fir de radacina putrezita sau uscata.

Taieturile de pe tulpina se tamponeaza cu o substanta fungicida.

Planta se amplaseaza intr-un ghiveci nou, mai mare decat anteriorul si se umple cu pamant curat. Planta nu se uda 7-10 saptamani, dupa care se incepe udarea treptat, cu cantitati mici de apa, pentru a evita riscul ca radacinile sa putrezeasca.

Votati articolul

Cand se transplanteaza Sempervivum?
Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 14 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Diane 08 Aprilie 2020
Buna ziua ,rnrnVa puteti externaliza serviciile IT cu noi, avem multe optiuni:rn- Dezvoltare de softwarern- Administrare server Linux si Windowsrn- Administrare VMwarern- Retelern- Dezvoltare web si gazduirernIntra pe ngbss.com . Proiectele dvs sunt succesul nostru.rnrnToate cele bune,rnEchipa NGBSS.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =