Cand se planteaza piersicul - afla diferentele dintre plantarile de toamna si cele de primavara

Cand se planteaza piersicul - afla diferentele dintre plantarile de toamna si cele de primavara
In cazul piersicului, cele mai bune rezultate - cu o rata foarte buna de prindere - ofera plantarea pomilor in toamna, cu o luna inainte de aparitia inghetului persistent.

In conditiile in care toamna este lunga si calda, pomii vor intra in vegetatie mai vigurosi comparativ cu cei plantati in primavara.

Experientele efectuate la mai multe statiuni pomicole din tara au aratat ca lastarii masurati in luna mai au o lungime dubla in cazul pomilor plantati toamna, fata de cei plantati in primavara (experimentele au fost facute pe piersic, soiul Jerseyland).

Explicatia oferita de specialisti este ca toamna, atata timp cat temperatura solului se mentine de 4 grade minim, are loc procesul de crestere si dezvoltare a radacinilor. Conditia este administrarea de apa suficienta, in conditiile unei toamne 2011 extrem de secetoase.

De asemenea, este bine ca pomii sa fie protejati dupa venirea inghetului, pentru a preveni efectele unor eventuale accidente climatice (geruri puternice, uscate).

In judetul Timis, rata de prindere a piersicilor plantati toamna a fost de 97%, in vreme ce la plantarile de primavara aceasta a scazut pana la 89%. Daca pomii au pornit deja in vegetatie, rata de prindere scade foarte mult, primavara.

Votati articolul

Cand se planteaza piersicul - afla diferentele dintre plantarile de toamna si cele de primavara
Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 56 voturi.

Comentarii 1 comentarii

ADU 06 Decembrie 2014
Va rog sa-mi spuneti cum sa fac cu un pui de piersic primit acum o saptamana care il am pe balcon sa pun apa la radacina sa-l pun intrun vas cu pamant pana la primavara si apoi sa-l plantez si sa-l tin in casa pana atunci?????Acum a venit zapada si nu il pot pune in curte.Cum sa fac mai bine sa nu-l pierd.Multumesc anticipat!!!

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =