Camelia japonica nu este trandafirul chinezesc

Camelia japonica nu este trandafirul chinezesc
Des se face confuzia intre trandafirul chinezesc si trandafirul japonez. Este vorba de doua specii diferite. In timp ce trandafirul chinezesc (hibiscus rosa-sinensis) este un arbust cu talie inalta, trandafirul japonez (Camelia japonica) creste sub forma unei tufe cu flori involte, albe, roz sau rosii. In conditiile din tara noastra, rar depaseste un metru.

Asta din pricina ca trandafirul japonez este o planta destul de sensibila si delicata, are nevoie de multa lumina, dar nu soare direct. Se uda des, astfel incat pamantul din ghiveci sa nu se usuce intre doua udari. In cazul in care pamantul se usuca, planta este sensibila si isi poate pierde frunzisul sau florile.

Trandafirul japonez mai este sensibil si la schimbarile bruste de temperatura, de aceea toamna e bine sa fie ferit de racoare si sa fie introdus din timp in apartament sau in alt spatiu protejat potrivit pentru iernare.

Iarna nu necesita perioada de repaus. Trandafirul japonez are nevoie de o temperatura cat mai constanta, pe cat posibil 17- 20 de grade Celsius. De asemenea, necesita foarte multa lumina.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.55 din 5 - 10 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =