Callistephus, ochiul boului

Callistephus, ochiul boului
Callistephus, cunoscuta la noi si cu denumirea populara de Ochiul boului, este o planta anuala care poate creste pana la 70 cm inaltime. Florile sale mari, de culoare alba, roz sau violet sunt reprezentative pentru toamna, cand sunt folosite in buchete si aranjamente florale.

Callistephus creste foarte bine in locuri expuse la soare, in pamant bogat in substante nutritive (solul slab poate fi imbogatit toamna, cu un adaos de balegar sau compost). In timpul verii, floare are nevoie de ingrasaminte lichide. Udarea se face regulat, mai ales in perioadele secetoase si caniculare, deoarece Callistephus este afectata de caldura si uscaciunea aerului.

Se inmulteste numai prin seminte. Acestea se imprastie rar, pentru ca planta sa aiba loc sa se dezvolte. Imediat dupa semanat, loucl se acopera cu un strat subtire de nisip si se uda bine. Pe timpul verii, straturile de flori se prasesc, pentru a preveni rugina plantei.

Votati articolul

Callistephus, ochiul boului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =