Brachycome are nevoie de mult soare

Brachycome are nevoie de mult soare
Brachycome face parte din familia Asteraceae si este originara din Australia, Noua Zeelanda si Noua Guinee. Toate cele aproape 70 de specii cunoscute au flori asemenatoare margaretelor, cu petale de culoare alba, roz, violet sau albastra dispuse in jurul unui disc galben. Frunzele sunt lunguiete, ascutite si de cele mai multe ori dispuse in forma de rozeta la baza tufei.

Brachycome infloreste dintr-o data si intr-un numar mare de flori, formand un covor de o frumusete rara. Fiind o planta anuala sau perena care nu atinge mai mult de 20-30 cm inaltime, este deseori folosita ca planta de bordura.

Are nevoie de locuri expuse la soare, dar se poate adapta si in locuri semi-umbrite. Pamantul trebuie sa fie usor, permeabil, ferind radacinile de umezeala in exces. Udarea se face numai la nevoie, cand pamantul din jurul radacinii s-a uscat.

In general, Brachycome nu are nevoie de ingrijiri speciale, fiiind o planta de gradina nepretentioasa. Trebuie ferita de curentii de aer. Infloreste vara si toamna si se inmulteste prin seminte, incepand cu luna martie sau prin lastari.

Dintre daunatori, Brachycome poate fi atacata de melci si limacsi.

Votati articolul

Brachycome are nevoie de mult soare
Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =