Bariere care opresc aparitia buruienilor

Bariere care opresc aparitia buruienilor
Exista mai multe tipuri de bariere care opresc aparitia si raspandirea buruienilor, unele din ele de natura organica, altele nu foarte ecologice - fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale. Afla care este metoda potrivita pentru gradina ta, pentru a alege in cunostinta de cauza.

Material plastic. Firmele de specialitate au o gama variata de foli de plastic, de diferite grosimi. Ele nu lasa sa treaca apa, ceea ce inseamna ca va trebui sa tai gauri in mod special, pentru ca plantele pe care vrei sa le cresti in gradina sa isi primeasca nutrientii. Ele se acopera cu un strat de 2-5 cm pamant.

Material textil. Avantajul lor este ca lasa aerul si apa sa patrunda in pamant, insa blocheaza patrunderea luminii in sol, astfel ca buruienile nu vor creste.

Ziare sau pungi de hartie. Metoda functioneaza astfel: dupa ce se smulg toate buruienile dintr-o anumita zona din gradina, se aseaza una langa cealalta 3-4 pungi de hartie si se acopera cu pamant. Efectul este asemanator ca in cazul barierei textile, fara ca solul sa fie afectat in vreun fel. Hartia lasa pamantul sa respire si sa primeasca substantele nutritive, insa de ea nu poate trece nici un fel de buruiana. Hartia este biodegradabila, asa ca va trebui inlocuita dupa ce se descompune.

Mulci. Acesta este folosit pentru a acoperi solul si nu numai ca pastreaza nutrientii si apa la radacina plantei, dar controleaza si aparitia buruienilor. Desi este considerata una din cele mai putin eficiente metode impotriva buruienilor (din cauza ca 1-2 plante razlete tot vor aparea), este una metodele cele mai ieftine si simplu de aplicat. In categoria mulciului intra: talasul, pietricelele, scoarta de copac, paiele, frunzele.

Votati articolul

Bariere care opresc aparitia buruienilor
Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 14 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =