Anemonele, potrivite si pentru stancarii

Anemonele, potrivite si pentru stancarii
Anemona face parte din familia Ranunculaceae si nu crest emai inalta de 10-15 cm. Este o planta delicata care infloreste iarna, primavara sau vara, in functie de perioada in care a fost plantata. Are radacini rizomatoase sau in forma de tuberculi si este originara din zonele temperate ale emisferelor nordice sau sudice.

Anemona are frunze care variaza ca forma si culoare: pot fi ovale, triunghiulare, lunguiete sau in forma de inima, in nuante care trec de la verde deschis la verde inchis. Florile anemonei sunt puternic colorate in nuante de rosu, roz, purpuriu sau alb, au forma rotunda si seamana cu margaretele.

Desi poate fi cultivata in ghiveci, este potrivita si pentru gradinile alpine sau rocarii, tocmai din cauza coloritului frumos si a dimensiunilor mici. Anemona prefera locurile insorite si se dezvolta cel mai bine in plin soare; in perioadele caniculare e bine ca ghiveciul sa fie mutat mai la umbra. Are nevoie de un pamant bogat in materii organice, umed, dar usor drenabil.

Anemona se inulteste primavara prin seminte sau toamna si iarna, prin divizarea rizomilor.

Votati articolul

Anemonele, potrivite si pentru stancarii
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =