5 reguli pentru udarea corecta a plantelor din ghiveci

5 reguli pentru udarea corecta a plantelor din ghiveci
Plantele au nevoie de apa, asa cum oamenii au nevoie de hrana. Problema este ca udarea plantelor nu se face oricum. Iata cateva reguli ce trebuie urmate pentru a avea o planta sanatoasa, care se devolta normal:

1. Cand plantele sunt in perioada de repaus, nu se uda deloc.

2. Plantele care numai ierneaza la temperaturi mici, in camere reci, se uda mai rar si cu putina apa, numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului este uscat.

3. Udarea corecta a plantei presupune turnarea apei usor, inspre marginea ghiveciului; apa nu trebuie sa se reverse peste margine.

4. Surplusul de apa care se aduna in farfurioara ghiveciului trebuie aruncat la cel mult 30 de minute de la udare; aceasta regula nu se aplica in cazul plantelor de apa sau a celor care se uda numai prin tavita/prin infiltrare.

5. Daca pamantul unei plante este prea uscat, ghiveciul se aseaza intr-o farfurie cu apa; in acest fel, apa va patrunde prin infiltrare si in partea inferioara a ghiveciului.

Votati articolul

5 reguli pentru udarea corecta a plantelor din ghiveci
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =